28 Mayıs 2014 Çarşamba

Diyetteyken Aç mı Kalalım?

Şu aralar fazlalıklarımla başım dertteyse ve yaz koşar adım yaklaşıyorsa dur demek lazımdı tabii ki bu duruma.
Birkaç gündür kendimce karbonhidratlara ve yağlara karşı bir savaş başlatmış durumdayım.
Diyet yaparken bir yandan da doyacağım damak tadıma iyi gelecek kendimi iyi hissedeceğim şeyler yemek istiyorum dolayısıyla. Eh görsellik olmadan olmaz tabii ki.
Kilolarımızla aramız iyi değilse açlıktan ölelim mi yani. Tabii ki de hayır.
Dün akşam bu konuya bir çözüm getirmeye çalıştım .Sonuç , gayet başarılı. :)


Yemeğinizin önce görüntüsünü sevin. Önce gözleriniz doymalı , görüntü hoşunuza gitmeli.
Sonrası zaten iradenize ve hayallerinize kalmış bir iş.

Kolayca yapabileceğiniz aslında hepimizin bildiği bir fırında kabak .

2 adet sakız kabak
1 domates
2 yeşil biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber, Kekik, dilerseniz pul biber
2 yemek kaşığı süt 
2-3 dilim kaşar peyniri 



Dedim ya önce gözünüze güzel gelsin diye. Kek kalıbında illa kek mi pişirilirmiş canım. Ne varmış ben kabak pişirdiysem :)
Kabaklarımızı alacalı soyup ince ince dilimliyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
Domates ve biberimizi de doğrayıp onları da tepsimize yerleştiriyoruz.
Yağı ve sütü malzemelerin üzerine gezdirip baharatlarımızı da serptikten sonra önceden ısıttığımız 200 C fırında (yaklaşık 10 dk yeterli oluyor ) pişiriyoruz.
10 dakikadan sonra fırını kapatıp kaşar peyniri dilimlerini de koyup eritiyoruz.

Ve sonuç ;

Afiyet olsun.

Tuğçem'den Sevgilerle....



2 yorum:

Görüşlerinizi benimle paylaşın..