11 Nisan 2014 Cuma

Benim Güzel Kapuskam :)

Ne zaman salata yapayım çiğ yiyeyim diye lahana alsam aldığım ilk gün ucundan biraz yiyip daha sonra dolapta günlerce unutup en sonunda lahanalar kendinden geçince zavallıcıkları çöpe atıyorum üzülerek...
Size geri dönüşüm diye adlandırabilecrğimiz bir tarif vereceğim. Kapuska... 
Tadı da adı kadar değişik. 
Yaparken vazmıgeçsem acaba yaptıktan sonra da bir tabak daha hesabı.



Malzemeler
Beyaz lahana 
Kuru soğan 
1 yemek kaşığı salça 
1 çay bardağı pirinç

Lahana ve kurusoğanı yemeklik doğrayın. Önce kurusoğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonrada yemeklik doğradığınız lahanaları ekleyin üzerine bir güzel suyunu çekene kadar kavurun. 
Suyunu çeken lahanaların üzerine sıcak suda çözdüğünüz salçayı ekleyin pirincini ve üzerini örtecek kadar sıcak suyunu da ekleyip pişmeye bırakın..


Sonuç tabii ki mükemmel bir tat. 

Afiyet olsun. 

Tuğçemden sevgilerle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Görüşlerinizi benimle paylaşın..