24 Şubat 2014 Pazartesi

Bünyeme zarar...

Hakikaten bu kadarı bünyeme zarar.
Aslına bakarsanız bu bloğu yazmaya başlamamın sebebi kendimi düzene almaktı.
Sanırım başarıyorum da..(Öyle hemen kanaat getiremem tabi ki .)
Dün akşam kendimi motive edip biraz da başka birşeyler mi yapsam diye düşündüm.
Et yemeklerini sevmem , dolayısıyla yapmayı da sevmem.( eskiden çiğ ete kesinlikle bakamazdım.şimdilerde daha iyiyim.) Ama Bay T sever ve arada yapmak da lazım faydaları tartışılmaz. ( ki et yemediğim için vücudunda birçok problem çıkan bir insanım.)
Bütün bir akşamımı harcayıp Orman kebabı yaptım.Güzelde oldu , ben bile beğendim.



MALZEMELER
Kuşbaşı doğranmış et
3 adet patates
3-4 adet havuç
1 adet kuru soğan
Bezelye
Sıvıyağ
Tuz
1 çay kaşığı (silme) şeker
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI
Tarife başlamadan önce minik bir tavsiye. Vaktiniz varsa en az 3-4 saat etleri kekikli sütün içinde bekletirseniz daha bir kıvamlı tadı oluyor.
Benim vaktim yoktu direk etleri haşlayıverdim.
Etleri üzeri geçecek kadar su ile haşladım.
Direk haşlama patates ve havuç sevmediğimiz için , ben havuç ve patatesleri yarı kızartıp karıştırmayı tercih ettim.
Soğanımı yemeklik doğrayıp şekerle kavurdum , haşlanan etlerimi , patateslerimi ve havuçlarımı kattım.
Eti haşladığım sudan kararınca malzemelerimin üzerine aktardım.
İki tıkırdadı bezelyelerimi kattım.
Sevdiğimiz baharatları kattım ( karabiberi birazcık fazla olmuş benimkinin dikkat etmek lazım. )
Salçamızı da katıp ağzını kapattım.
Birkaç dakika ağzı kapalı piştikten sonra yemeğimiz tamamm. :)
Biz açlıktan tabağımıza alır almaz yiyince hem midemize oturdu hem de ağzımız yandı doğal olarak.Dikkat etmek lazım.

Pişman olunmayacak bir yemek.
Denemek lazım...



Hamaratlığım tutmuşya ben bir de şebit yapayım dedim.Kayserili olup da şebit yapmamak olmaz.
Şekiller hayal kırıklığı olsa da tadı tamam..


MALZEMELER
500 gr un.
1 yemek kaşığı kuru ya da yaş maya
Tuz
Ilık su

Çok sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurumuzun mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar beklersek daha bir iyi oluyor.
Açarken hafif un serpiyoruz altına yapışmasın diye.
Ben teflon tavada pişirdim.
Tava ısınınca pişirmeye başlayabilirsiniz. ( kesinlikle yağ koymuyoruz.)
Piştikten sonra isterseniz yağlayıp yiyebilirsiniz ya da yağlamadan buzluğa kaldırabilirsiniz.




Bunlarda dün akşamdan kalan malzemeler.
Atmadım tabi ki , ben bunlarda birşeyler yaparım deyip kaldırıverdim hemen bir köşeye.Bunlarla ilgili  kafamda çok cici fikirlerim var.


Sağlıcakla kalın...

Tuğçem'den Sevgilerle....



6 yorum:

  1. Ne güzel kendinizi aşmışsınız aksine bizde ailece eti çok severiz
    orman kebabıda ayrı bir güzel olmuş şebit'i bilmiyordum onuda öğrendim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Et sevilmesi lazımlı bir besin aslında. Yokluğunda sağlığımızda aksaklıklar çıkabiliyor.
      Şebit Kaayseri yağlamasının hammaddesidir :) Piştikten sonra sıcakken yağlanıp Üzerine de kıymalı sos sürüldü mü yemeyinde yanında yatın yani.
      Ama ben bunları hem biraz buzluğa atıp sonradan kullanmak için hem de tost için yaptım.Merak edersen eğer yarın paylaşıcam şebit tostu.
      Tuğçem'den Sevgilerle...

      Sil
  2. Eline emeğine sağlık şebit ilk defa duyduğum değişik bir ismi var.
    Bloğunu takibe aldım benim bloğumada beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hanifeciğim..Şebit Kayseri yağlamasının en önemli elemanı. Daha doğrusu sanırım lavaşın az biraz kalını oluyor.Hafta sonu yağlama yapacağım.Merak edersen buradan takip edebilirsin.

      Sil
  3. Bu arada atmayıpta değerlendiren becerikli insanlara imrenirim...Kolaylıklar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babanemin torunuyum atmadıklarım ( atamadıklarım ) için ayrı bi oda bile oluşturabilirim :)

      Sil

Görüşlerinizi benimle paylaşın..