Şebitten de tost mu olurmuş yahu...?
Geçenlerde yaptığım şebitleri hatırladınız mı?Ben işte onlardan bugün yumuşak yumuşak tostlar yapıverdim.
Hatta dayanamadım bir tane de ben yiyverdim.
Şebitlerin iç tarafına zeytinyağı sürüp içine malzemelerimi koydum.Dışına da tereyağ..Mis gibi oldular..
Patateslerime de farklı bir sos yaptım. Eskiden sade yapardım şimdi ne bulduysam karıştırıyorum içlerine.
Süt, pulbiber,kırmızıbiber,kekik,karabiber. Nefis oluyorlar.
Kahvaltı için farklı bir tat olabileceğini düşünüyorum bu ikilinin.
Biz tulum peyniri kullandık ama kaşarla ya da tel peynirle de şahane oluyor.
Resim çekeceğim ya patatesler de havalı olsun diye tek kullanımlık plastik bardağın içine koydum.
Ama bunun için farklı bir sunumda yapılabilir. Onu da yakın zamanda paylaşırım.
Bu da kahvaltım.
İşe biraz geç gidecek olunca evde rahat rahat kahvaltımı yapayım dedim.
Hergün kahvaltı gibi bir imkanım olmuyor maalesef ( pek bir uykucuyumdur da :) )
Benim yumurta pişirme kalıplarım yok , ama pek de hoşuma gidiyor.
Yumurta için geçenlerde internette denk geldiğim birşeyi denedim.
İlk denem olduğu için biraz dağıldı acemilik oldu tabi ki.
Yine de görüntüsü güzeldi.Yumurtanızın içine biraz un koyarsanız dağılmasını biraz daha önlemiş olursunuz sanırım.
En mutlu günler sizlerin olsun..
Tuğçem'den Sevgilerle...
Şebiti şimdi anladım kayseri yağlamasını biliyorum ayrıca çok ta seviyorum ama yufkasına şebir dendiğini bilmiyordum sayende onuda öğrendim.
YanıtlaSilTost çok değişik olmuş ayrıca yumurta kalıbın yok ama sunumun çok şık olmuş.
Afiyet şifa olsun
Yağlama benimde fazlasıyla sevdiğim bir yemektir. Biz yağlama yapacağımız zaman toplanır hep birlikte yapar hep birlikte yeriz.O zaman tadı daha bir güzel oluyor . :)
SilYumurtanın görünüşü de idare eder , acemiliğim çıktı. Ama tostu muhakkak denemelisin...
Ben de şebit adını duymuşluğum vardı da nasıl bir şey olduğunu sayende öğrendim sağolasın .Ellerine sağlık canım afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilrica ederim vişnapcım teşekkürler birlikte olsun..
Sil