10 Haziran 2014 Salı

Dut Yaprağı Sarması.



Dut yaprağı sarması şu sıralar çokça rastladığım ve merakımı iyice cezbeden bir tarifti.
Sonunda dayanamadım denedim.
Asma yaprağı sarmasıyla kesinlikle baş ölçemeyecek ama bir kere yedikten sonra damağınızda tadı kalacak bir tarif.
Durup dururken ahh bir dut yaprağı sarması olsada yesek der misiniz orası tartışılır.
Hafif bir acı damarının dışında yadsınacak bir lezzeti yok.


Taze dut yaprağı  
2-3 adet kuru soğan
2-3 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı bulgur
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon,karabiber,kırmızıbiber,pulbiber
Zeytinyağı



İnce doğranmış soğanı ve biberleri birlikte kavurun. Bulgur ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip karıştırın  ve suyu koyun.
Yarı pişirin ve en son baharatları ekleyip karıştırın.
Dut yapraklarını kaynar suya daldır çıkart yöntemiyle asma yapraklarını yaptığımız gibi haşlayalım.
Tazecik dut yapraklarını bu harçla sarıp önce birkaç dut yaprağı yerleştirip sarmaları tencereye dizin.
Üzerine zeytinyağı gezdirip 1 su bardağı su koyup pişirin.
Pişene kadar suyu azaldıkça ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tuğçem'den Sevgilerle...


3 yorum:

  1. Dut yaprağı sarmasini ilk defa duydum.
    Nefis görünüyor elinize sağlık. Bu arada mutfakgrami karşılıksız takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de bu aralar haberdar olduğum bir sarma :) Teşekkürler yorumunuzla hoşgeldiniz :) Benim fotoğraflarımdan birisi henüz yayınlanmasa da @mutfakgram ı seve seve takip ediyorum. Ben teşekkür ederim çok yararlı oluyorsunuz :)
      Tuğçem'den Sevgilerle...

      Sil
  2. Ben duydum ama denemedim, belki denk getirirsem denerim. Maksat akıllarda kalmasın ve merak giderilsin; )).

    YanıtlaSil

Görüşlerinizi benimle paylaşın..