15 Mart 2014 Cumartesi

Tarçın Kokulu Elmalı Kek-.

Bu sabah mis gibi tarçın kokularıyla uyandım.
Gecenin bir yarısı aşkla , heyecanla yaptığım elmalı kekim bütün gece bütün sabah evimin tarçın gibi kokmasının sebebidir. Tadına kesinlikle söz söyleyemem. Hala kokusu burnumda , tadı  damağımda..


3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 limonun suyu ( biraz da kabuğundan rendeleyebilirsiniz.)
2,5 su bardağı un
2 paket ( 1 tatlı kaşığı ) karbonat
1-2 tatlı kaşığı tarçın 
3 elma

Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Daha sonra sıvı yağ , yoğurt , limon suyu eklenip karıştırılmaya devam edilir.
En son olarak karbonat ve un eklenip hamurumuz tamamlanır.
Elmaları soyup üste gelecek olanları ince , ortaya gelecek olanları da biraz daha kalın dilimleriz.
Tepsiyi yağlayıp hamurun yarısını tepsiye yayıp elmaları dizeriz , kalan hamuru da ekleyip üstüne de kalan elmaları dizeriz.
Elmalarımızın üzerine tarçınımızı da serptiğimiz zaman işlem tamam. Ben tarçının içine 1 tatlı kaşığı da şeker koydum ( kaloriler tavan yapsın diye. )

Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişer bu mis tarçın kokulu elmalı kekimiz.
Yarım saatten biraz fazla sürede pişiyor.

Afiyet olsun..


Not: Eskiden kek pişmiş mi diye kontrol etmek için bıçakla bakardım kekimin şekli heba olur kek ordan puff diye iniverirdi. Şimdi kürdanla bakıyorum pişmiş mi diye.

Mutlu hafta sonları.


Tuğçem'den Sevgilerle....



4 yorum:

  1. Kek şahane görünüyor ben bu tarz kekleri çok seviyorum.
    Öyle güzel anlarmışsınki bende yarına mis gibi tarçın kokusuyla uyandığımı hayal ettim :)

    YanıtlaSil
  2. sevgili bal tatlısı kendim yaptım diye demiyorum kek bir şahane oldu.. Kekten pek de hazetmeyen eşim 5 dilim yedi :) şaka bir yana benimle bir alakası yok ama kek elma ve tarçın birbirleri için yaratılmış. Muhakkak dene , tavsiyemdir. :) Tuğçem'den Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. Eşine afiyet şifa olsun bulmuş böyle güzel kek'i 5 dilim de yar 6'da :)
    seninlede alakası var herkes tutturamaz çok güzel yapmışsın içine sevgini katmışsın.
    Bu arada pişmaniyeli keki mutlaka dene derim gerçekten çok güzel oluyor hiç erteleme ama pişmaniyeyi koyduktan sonra hemen tüketmek gerekiyor yada servis edeceğin zaman pişmaniyesini koymak gerekiyor yoksa pişmaniye eriyip sertleşiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bal Tatlıcığım güzel iltifatların için. :) İlk fırsatta deneyeceğim muhteşem tarifini. Bloğuna her bakındığımda yeni bir süprizle karşılıyorsun beni. Koskocaman mutlulukların olsun sağlıkla,aşkla...
      Tuğçem'den Sevgilerle...

      Sil

Görüşlerinizi benimle paylaşın..