7 Mart 2014 Cuma

Patatesli midye börek.

Dün akşam yine benim hamaratlığım tuttu.Arada yapıveriyorum böyle şeyler.
Öyle çok yorulmuşum ki akşam uzandığımda kemiklerim çıt çıt ediyordu.
Ama değdi , öyle güzel şeyler yaptım ki öylesi bir yorgunluk bile gözle görülmüyor.


Ablasından öğrendiğim böreğin bu defa patateslisini yapayım dedim.
Genel huyumdur yeni öğrendiğim şeyleri hem kendim hem de evdekiler bıkana kadar yaparım.
Bu börek de yeni favorim.
Ablası sağolsun her bildiğini benimle paylaşıyor... ( seni seviyorum :) )


Bütün yapım aşamalarıyla çektim ( bana da whatsapp dan bu şekilde tarif edildi.)
İçine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.Ben patatesli yaptım.Patatesli börek ya da poğaça yaparken patatesleri haşlamak yerine rendeleyip soğanla ve baharatla kavuruyorum.Bu şekilde daha çok seviyorum.

Malzemeler
4 adet yufka için;

Harç Malzemesi:
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

İç Malzemesi :
2 rendelenmiş patates
2 kuru soğan
Baharatlar ( istediğiniz)
Tuz , salça , sıvıyağ

Üzerine 1 yumurta sarısı


Yufkalar dörde bölünür , harcı yufkanın her yerine sürülür.
Ortadan parmağınızla çekip birleştirin.  


Çevirip iç malzemeyi koyun ve sarın.



Bütün yufkaları bu şekilde sarıp üzerlerine harçtan daha sonra da yumurta sarısından sürüyoruz. 


Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.


Benim elimin ayarı pek yoktur. İçi benim gibi çok yaptıysanız buzluğa atıp daha sonra kullanmak için saklayabilirsiniz. Saklayacağınız malzemeleri buzdolabı poşetlerine yassı bir şekilde koyup da saklarsanız geri çıkardığınızda hem daha kolay çözülür hem de istediğiniz kadar almanız daha kolay olur.
Bu da anneciğimden öğrendiğim bir şey.
Kıymaları veya etleri de bu şekilde saklayabilirsiniz. 



Şu sıralar yoğun günler geçiriyoruz Bay T ile...
İnşallah hayat düzene giriyor , mutlu ve daha güzel günler bizi bekliyor...
Dualarınızı esirgemeyiniz dostlar bizden..


En bi kocamanından musmutlu haftasonları dilerim.


Tuğçem'den Sevgilerle....



5 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir börektir şekli çok güzel tadı ondanda güzel .
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bal tatlısı .. Benimde yeni öğrendiğim ve çok beğendiğim bir börek.Porsiyonluk börekler ikramda daha pratik oluyor.. Sevme nedenlerimden birisi de budur. :)

      Sil
  2. Cok basarili buldum kolayliklar dilerim Tugcem hanimefendi

    YanıtlaSil
  3. Basarilar cok nefis ve super bir tarziniz var Tugcem Tasci

    YanıtlaSil

Görüşlerinizi benimle paylaşın..