Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivâyet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“İman yetmiş veya altmış küsur şubedir. Bunların en yükseği, ‘Allah’tan başka ilâh yoktur’ demek; en aşağısı ise, eziyet veren şeyleri yoldan kaldırmaktır. Hayâ da imandan bir şubedir.”
Müslim, Îmân 58.
Beğendi için
5 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 limon
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Et Malzemesi
500 gr kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sirke
Baharatlar
2 adet patates
Etleri tencereye alıp , etler bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur.
Tereyağı, yemeklik doğranan soğanlar eklenir.
biraz daha kavrulup sirke ilave edilir.
Rendelenmiş domatesler , baharatlar ,sıcak su en son da tuz ilave edilir.
Etler bu şekilde yumuşayana kadar pişirilir.
Közlenen patlıcanların kabukları soyulup limonlu suda 5 dakika bekletilir.
Suyu süzüldükten sonra ince ince kıyılır.
Tereyağında un sararana dek kavrulur.
Sürekli karıştırarak soğuk süt ilave edilir.
Karışım koyulaştığında ateşten alınıp ince kıyılmış patlıcanlar ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
Hızla karıştırıp servis tabağına alın.
Servis tabağına önce yuvarlak dilimlenip kızartılmış patatesleri üzerine beğendiyi üzerine de en son eti koyarak servis yapın.
Afiyet olsun..
Tuğçem'den Sevgilerle...
5 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 limon
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Et Malzemesi
500 gr kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sirke
Baharatlar
2 adet patates
Etleri tencereye alıp , etler bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur.
Tereyağı, yemeklik doğranan soğanlar eklenir.
biraz daha kavrulup sirke ilave edilir.
Rendelenmiş domatesler , baharatlar ,sıcak su en son da tuz ilave edilir.
Etler bu şekilde yumuşayana kadar pişirilir.
Közlenen patlıcanların kabukları soyulup limonlu suda 5 dakika bekletilir.
Suyu süzüldükten sonra ince ince kıyılır.
Tereyağında un sararana dek kavrulur.
Sürekli karıştırarak soğuk süt ilave edilir.
Karışım koyulaştığında ateşten alınıp ince kıyılmış patlıcanlar ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
Hızla karıştırıp servis tabağına alın.
Servis tabağına önce yuvarlak dilimlenip kızartılmış patatesleri üzerine beğendiyi üzerine de en son eti koyarak servis yapın.
Afiyet olsun..
Tuğçem'den Sevgilerle...
En sevdiğim yemeklerden, tarif de benimkiyle aynı :)
YanıtlaSilBloglovinden takibe aldım. Artık yeni yazıları kaçırmam.
Sinemciğim :) Et yemeklerinden hoşlanmam fakat patlıcanın hatırına herşeyi yerim :)Çok mutlu oldum bende bloglovinden takibe aldım :)instagram da da sıkı bir takipçinim zaten. :)
YanıtlaSilKocaman öpüyorum...
Tuğçemden Sevgilerle..
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilHoşgeldin Deryacığım.Elbette.
YanıtlaSilTuğçemden Sevgilerle..
Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık :) Blogunuzu takibe aldım benimkine de beklerim :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler sevgili Nehir. Bloğuma hoşgeldin. Beğenmene çok sevindim. Memnuniyetle canım.
SilTuğçemden Sevgilerle...