17 Temmuz 2014 Perşembe

Katmer Poğaça

Poğaça yapmakla ilgili fazlaca sorunları olan ben nihayet kusursuz bir poğaça tarifi buluverdim.
Yapımı biraz zahmetli ama garanti bir poğaça tarifi.
Çoğumuz biliyoruzdur ama ben yine de sizin için tarifi şuraya yazıyorum.


1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yumurta (sarısı üstüne)
1 instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

150 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı tahin

istediğiniz bir iç harç


Hamurumuzu yoğurup 12 bezeye ayırıyoruz.
Her beze pasta tabağı büyüklüğünde açılıyor.
Her açtığımız bezeye tahinli karışımdan sürüyoruz.(6 kat olacak)
Üst üste koyduğumuz 6 bezeyi açıp 16 parçaya kesiyoruz.
Her bir parçaya harç koyup rulo şeklinde (elmalı pasta yapar gibi) sarıyoruz.
Yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
180 C de pişmesi yeterli oluyor.

Afiyet olsun.


Tuğçemden Sevgilerle...

1 Temmuz 2014 Salı

Hünkarım Beğendi.




 Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivâyet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“İman yetmiş veya altmış küsur şubedir. Bunların en yükseği, ‘Allah’tan başka ilâh yoktur’ demek; en aşağısı ise, eziyet veren şeyleri yoldan kaldırmaktır. Hayâ da imandan bir şubedir.
Müslim, Îmân 58.

Beğendi için
5 adet patlıcan
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 limon
2 çorba kaşığı kaşar peyniri

Et Malzemesi
500 gr kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sirke
Baharatlar

2 adet patates


Etleri tencereye alıp , etler bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur.
 Tereyağı, yemeklik doğranan soğanlar eklenir.
biraz daha kavrulup sirke ilave edilir.
Rendelenmiş domatesler , baharatlar ,sıcak su en son da tuz ilave edilir.
Etler bu şekilde yumuşayana kadar pişirilir.
Közlenen patlıcanların kabukları soyulup limonlu suda 5 dakika bekletilir.
Suyu süzüldükten sonra ince ince kıyılır.
Tereyağında un sararana dek kavrulur.
Sürekli karıştırarak soğuk süt ilave edilir.
Karışım koyulaştığında ateşten alınıp ince kıyılmış patlıcanlar ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
Hızla karıştırıp servis tabağına alın.
Servis tabağına önce yuvarlak dilimlenip kızartılmış patatesleri üzerine beğendiyi üzerine de en son eti koyarak servis yapın.


Afiyet olsun..


Tuğçem'den Sevgilerle...